Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Alenka, Krško

Čestitke za odlično organizacijo še z moje strani, enkratni ste:) Kapo dol za vse, od začetka do konca! Vzdušje na teku je bilo super, tako da...
Vse izjave

V soboto znova tekaško druženje s KozmusomBrežiški atletski šampion Primož Kozmus v soboto že sedmič pripravlja svojstven pozdrav poletju na način, kot se spodobi za velikega športnika – tekače vseh generacij vabi v Brežice, kjer bo v okviru festivala Brežice, moje mesto potekalo njegovo tradicionalno tekaško tekmovanje.

Največjemu posavskemu festivalu, ki iz leta v leto raste, tako Kozmusov tek daje tudi športni pridih, dogodek pa je tudi letos prava fuzija otroške živahnosti, kulinaričnih užitkov, zabave, glasbe in športa.
 
Primož se bo tudi letos pri teku pridružil najmlajšim na netekmovalnem otroškem teku, ki predstavlja srce in dušo njegove  prireditve in iz leta v leto za gibanje navduši več otrok. Tudi tokrat se je v predprijavah za tek odločilo rekordno število mladih tekačev. Letošnjo taktirko teka pa bo prevzel Zdravko Lidl, ki bo skupaj s Primožem pogumnim mladim tekačem v cilju podelil tudi zaslužene medalje, celotni program pa bo povezoval nepogrešljivi športni komentator Peter Kavčič.
Razdalji krožne mestne trase sicer ostajata enaki kot v preteklih letih. Rekreativni tekači bodo tako lahko izbirali med krajšim tekom Term Čatež (3,3 km) in tako pretekli 1 krog, malce bolj pripravljeni pa se bodo preizkusili na teku Ahac in pretekli 10 km oziroma tri kroge. Letošnja novost je poslovni tek trojk, v katerem se bodo po trije predstavniki prijavljenih podjetij letos pomerili za najboljšo tekaško ekipo. 
 
Sobotni dan festivala se bo ponovno lahko pohvalil z izjemno pestrim programom. Brežiški mestni park bo že zjutraj zaživel v živahnem vzdušju, saj ga bodo že ob 9. uri napolnili otroci. Pravila tam določa Gvido, ki s svojo pesmico vabi otroke k odkrivanju novih zabavnih ter domiselnih pustolovščin. V sklopu programa, namenjenega najmlajšim obiskovalcem festivala, se tako zvrstijo številne pestre animacije, domiselne predstave in kreativne delavnice, kjer se najde nekaj za prav vsako čarobno željo. 
 
Po Kozmusovem teku pa sledijo izvrstni koncerti – najprej bo predvsem ženski del občistva dodatno razgrel Jan Plestanjak, nato pa bo večer v znamenju nepozabnih hitov kar 40 let trajajoče kariere hrvaške legendarne skupine Prljavo kazalište. 
Posavski olimpijec Kozmus se letošnjega teka še posebej veseli: »Prav lepo je videti, kako lepo se naš brežiški festival razvija in bogati. Organizatorjem - Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice in Občini Brežice res vsako leto uspe pripraviti izjemen program in privabiti številne odmevne goste. Prav veselim se letošnjega teka, dosedanje prijave pa obetajo tudi nov številčni rekord. Pridružili se nam bodo tekači iz bližnje in daljne okolice, ki dokazujejo, da smo s tekom presegli meje Posavja. Poleg praktično vseh posavskih krajev tako beležimo udeležbo tekačev na primer iz Železnikov, Kranja, Ljubljane, Maribora, Velenja, Kopra, Šmarja pri Jelšah in od drugod. Mislim, da na našem teku prav vsakdo lahko najde nekaj zase. Potrudimo se, da v celotnem vikendu uživajo cele družine. Otroci se zabavajo že od jutra v parku, ljubitelji kulinarike pridejo na svoj račun na Kuhni na ulci, tekači na mojem teku, mladi pa na večerni zabavi s kultnimi bendi. Letos smo v svoje vrste s poslovnim tekom trojk privabili tudi podjetnike, ki lahko svojim zaposlenim tako pripravijo poseben team building ali drugačno promocijo podjetja. Tekače čakajo tudi lepe nagrade, za katere so tudi letos naši sponzorji, ki jim gre prav posebna zavhvala, saj brez njih tek ne bi bil mogoč. Letos so svoj delež k prireditvi prispevali podjetja Ahac, Terme Čatež, Paulauner, Gen energija, Vzajemna, Hostel Kozmus, Lidl Slovenija, Hranilnica Lon, Dana, Doseži sonce, Flexovitalis, Joma, Bubka bar, Casino Kongo, Pošta Slovenije, Ekipa SN, Kunej, Telekom, Red Bull in založba Primus .« 
»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick