Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Marinka, Šentjur

Čestitke za najbolj kvalitetno izpeljan Primožev tek, kot ga jaz vsako leto poimenujem. Res ste vrhunski pri sami organizaciji, kot tudi pri izbiri ...
Vse izjave

Primož Kozmus o svojih tekaških izkušnjah

Kaj pravi olimpijec o svojih izkušnjah in doživljanju teka?

Primoža Kozmusa smo povprašali, kakšne so njegove izkušnje in doživetja v zvezi s tekom:

»S tekom se praktično srečujem že od malih nog, saj sem bil že kot otrok vedno v gibanju, najbolj pa sem užival predvsem v igranju nogometa in rokometa s sošolci. Ko sem svojo največjo športno ljubezen našel v atletiki, sem tek omejil na krajše proge in ga vključeval v svoje treninge skoka v daljino in višino.

Z resnejšim začetkom treniranja meta kladiva pri petnajstih letih sem v svojem treningu obdržal posamezne elemente treningov teka, saj je na primer eksplozivnost izjemno pomembna tudi za metalce kladiva.

Tek kot oblika rekreacije, ki je tudi pri nas čedalje bolj razširjena, mi prav tako ni tuja. Predvsem v svojem letu prekinitve kariere sem se udeležil tudi nekaterih tekaških prireditev v dobrodelne namene in prav takrat se mi je porodila tudi ideja in želja, da se nekaj podobnega zgodi tudi v Posavju.

Zdi se mi namreč, da tek ni le zelo zdrava in naravna oblika rekreacije, ampak nam tekaško tekmovanje vsem skupaj lahko ponudi tudi dober razlog za druženje, zabavo in sprostitev. Zato iskreno upam, da se tudi letos vidimo v starem centru Brežic in združimo prijetno s koristnim!«
 
»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick