Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Pavle, Novo mesto

Sinoči sem bil v Brežicah priča enemu najbolje organiziranih tekov v Sloveniji. Poleg tega je bilo vzdušje prav "olimpijsko" s Primožem v družbi...
Vse izjave

Ponovno rekordni četrti tek Brežice so včeraj utripale v veselem športno-glasbenem vzdušju. Sobotni vrhunec tradicionalnega festivala "Brežice, moje mesto" je s četrto izvedbo tekaškega tekmovanja znova popestril najboljši posavski športnik Primož Kozmus. Kozmus, navajen zbiranja športnih presežkov, se znova lahko pohvali, da je tudi njegov tek znova upravičil ime največje tekaške prireditve v Posavju.
Teka, ki je letos potekal pod častnim pokroviteljstvem UNESCA, se je v treh tekmovanjih namreč udeležilo več kot 420 tekačev iz različnih krajev Slovenije in sosednje Hrvaške.

Najbolj živahni del tekmovanja je vsakoletni otroški tek, ki se ga je udeležil tudi Primož in najmlajšim ob koncu preizkušnje Čateškega škrata podelil tudi zaslužene medalje. Na 400-metrsko progo se je ob glasnem navijanju množice in ob izvrstnem motivacijskem moderiranju Petra Kavčiča, podalo več kot 160 malčkov.

Na krajši razdalji v dolžini 3,5 km sta zmagala Breda Škedelj in redni udeleženec Kozmusovega teka, Robert Lendaro.
Breda je po tekmovanju povedala, da je v Brežice prišla iz drugih razlogov in se je teka udeležila mimogrede, pohvalila pa je progo: "Trasa se mi zdi ena najlepših, na teku sem prvič, ampak bom gotovo še prišla." Robert Lendaro, tudi lanski zmagovalec, je po zmagi dejal: "Na tekmovanje nimam pripomb, vse je potekalo v redu. Do zmage mi danes ni bilo težko priti in gotovo bom prišel ponovno."

Na 10,5 km je med damami zmagala Loreta Kmet. Tudi zanjo to ni bila prva udeležba brežiškega teka, vendar je tukaj prvič prišla do zmage. 
Zmagovalec daljše preizkušnje na 10,5 km je bil trikratni udeleženec teka, domačin in slovenski reprezentant Vid Zevnik. Zmaga je gotovo šla v prave roke. Vid je na prvem teku pred tremi leti dosegel drugo mesto, v drugo pa ga je po suverenem vodstvu večjega dela proge premagala vročina. Tudi včeraj je bila to za Vida druga tekma v enem dnevu, vendar domačega tekmovanja ni želel izpustiti: "Zelo rad se udeležim Primoževega teka, ker je doma vedno super vzdušje in domačini celo progo navijajo. Zmaga ni bila lahka zaradi vročine in ker je bila to moja druga tekma v istem dnevu. Sigurno bom še prišel in prepričan sem, da bo Primožu tudi v prihodnje uspelo, da bo poskrbel za vse boljši tek," je dejal zmagovalec po tem, ko je iz rok Primoža in Ivana Molana, župana Brežic, prejel zasluženi pokal.

Ob progi so tekače ves čas bodrili obiskovalci festivala in domačini, ki so napolnili glavne ulice Brežic ter poskrbeli za izjemno tekaško vzdušje. Med njimi je bil tudi mag. Andrej Vizjak, ki Primožu svojo podporo vedno pokaže tudi z udeležbo na njegovih prireditvah. 
Po končanem delu tekaške preizkušnje pa je tekmovalce čakala popestritev večera v obliki zabavnega dela dneva, za katero skrbi Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice. Obiskovalce sta zabavali skupina Manouche in osrednje ime letošnjega festivala, hrvaška diva Severina.
Udeležbo na festivalu, ki iz leta v leto raste, je z udeležbo včeraj počastila tudi predsednica vlade, ga. Alenka Bratušek, ki je tako pripomogla k temu, da je včerajšnja prireditev imela še posebno slavnosten pečat.

rezultati:
http://timing.bfit.si/images/stories/rezultati/2014/primoz%20kozmus%202014/brezice%202014.htm
»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick