Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Špela, Ljubljana

Najprej vam čestitam za tek - bil je odlično organiziran, dobro napisana navodila za parkiranje, prevzem štartnih številk je potekal brez zapletov...
Vse izjave

Na novinarski konferenci BMM predstavljen tek V Brežicah je danes potekala novinarska konferenca, ki je predstavila priprave na bližajoči se festival »Brežice, moje mesto«. Ta letos obeležuje 660 let od podelitve mestnih pravic Brežicam, in bo zato še posebej bogato obarvan. ZPTM Brežice, ki skrbi za zabavni del prireditve, je namreč letos uspelo v Brežice privabiti številne zvezdnike domače in tuje estrade.
 
Pri delu programa že tretje leto zapored s svojim društvom sodeluje olimpijec Primož Kozmus, ki tudi letos zadnjo soboto v juniju (29. 6. 2013) pripravlja tek s Primožem Kozmusom in bo tako zabavno-glasbenemu programu skušal podati še športno-rekreativno noto. Njegov tek je že v svoji premierni izvedbi postal največja tekaška prireditev v Posavju, lani pa je olimpijca slabša športna pripravljenost zadržala na pripravah na Češkem, tako da je teku prisostvoval samo preko velikega zaslona.
 
Primož obljublja, da bo letos drugače. Predstavnica njegovega društva je na konferenci prisotnim pojasnila, da »je lani Primož pred svoje osebne želje moral postaviti svojo športno formo, s katero ni bil zadovoljen, in je zato vse svoje moči usmeril v priprave. Letos je stanje njegove pripravljenosti že na vrhunskem nivoju, zato bo na prizorišču teka tokrat prisoten, zagotovo pa se bo za vzpodbudo pridružil vsaj najmlajšim tekačem.« Tudi letos bodo namreč potekala 3 tekmovanja, poleg otroškega teka, ki ga organizatorji pripravljajo brezplačno, še teka na 3,5 in 10,5 km.
 
Po teku pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji dobre glasbe in zabave. Takoj po zaključku teka bo goste tako zabavala Nina Pušlar, za njo pa bodo oder zavzeli legendarni Bajaga i instruktori, ki so v bivši Jugoslaviji navduševali različne generacije v vseh takrat skupnih državah, številni oboževalci pa jih zvesto spremljajo še danes.
 
Brežice, moje mesto bo tudi sicer zaznamoval bogat in raznovrsten program. Poleg nastopa znanih glasbenikov (poleg Bajage in Nine Pušlar tudi Perpetuum Jazzile, Midva, Damjana Golavšek in številni drugi) pa bodo organizirani tudi Stand-up s Tinom Vodopivcem, fotografska razstava Igorja Ribiča, Marš v Brež'ce s startom v Ljubljani, pa Vrtec v parku z Damjano Golavšek, Srednjeveška tržnica starin in komitragedija Passion de Pressheren Andreja Rozmana Roze na grajskem dvorišču.
»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick