Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Marjeta, Tržič

Vesela sem, da sem se lahko udeležila teka, super je bilo, odlična organizacija! :) Z veseljem se bom drugo leto zopet udeležila teka in zeeeelllo...
Vse izjave

Medaljisti iz OI Peking zbrani na teku



Letos bomo dopolnili polno desetletje od Olimpijskih iger v Pekingu. Pete igre za Slovenijo so bile s kar petimi osvojenimi medaljami najuspešnejše poletne olimpijske igre v zgodovini za našo državo.

Najuspešnejši mož naše tedanje olimpijske odprave, zlati Primož Kozmus, bo desetletnico medalje proslavil športno, kot se zanj spodobi. Na svoj rekreativni brežiški tek, ki ga organizira že osmič zapored, je povabil vse slovenske medaljiste iz Pekinga, ki so se nam najbolj vtisnili v športni spomin: poleg njega so to v pestri beri različnih športov bili še plavalka Sara Isaković, jadralec Vasilij Žbogar, judoistka Lucija Polavder ter strelec Rajmond Debevec.

Udeležbo na teku sta že potrdili Sara Isaković te Lucija Polavder. Simpatična Sara še vedno velja za eno našo najuspešnejših plavalk, poleg olimpijskega srebra pa nas je dvakrat razveselila tudi na evropskih prvenstvih, kjer je enkrat postala Evropska prvakinja, drugič pa osvojila bron. Prav nič manj zveneče ni športno ime Lucije Polavder, ene najvidnejših predstavnic juda, ki je v Sloveniji zelo popularen in mednarodno eden naših najuspešnejših športov. Lucija je svojo serijo uspehov nanizala v obdobju 2007-2012, ko je zbrala kar 9 medalj na velikih tekmah in s tem ostaja ena naših najuspešnejših športnic.




»»»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick