Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Alenka, Krško

Čestitke za odlično organizacijo še z moje strani, enkratni ste:) Kapo dol za vse, od začetka do konca! Vzdušje na teku je bilo super, tako da...
Vse izjave

Letošnje glasbene poslasticeTEKAČE BODO DODATNO RAZGRELI LEA SIRK, PSIHOMODO POP IN S.A.R.S.
Enkratna ekipa Festivala »Brežice, moje mesto« že tradicionalno skrbi za glasbene poslastice festivala, ki svoj letni vrhunec doseže prav na soboto po najbolj športnem dogodku festivala – brežiškem teku s Primožem Kozmusom.
Izkazali so se tudi z letošnjim izborom vrhunskih glasbenikov s področja Slovenije ter nekdanje skupne države, tudi letos pa obiskovalce čaka zanimiva mešanica modnih hitov zadnjih let ter legendarne glasbe, ki je zaznamovala zadnja desetletja našega dela Evrope.
 
Prva bo tekače po opravljeni preizkušnji dodatno ogrela popularna Lea Sirk, ki se bo večini vtisnila v spomin kot naša letošnja predstavnica na pesmi Evrovizije, kjer nas je s pesmijo »Hvala, ne« popeljala v finale, kar je doslej uspelo le redkim Slovenskim glasbenikom.
 
Za njo bo oder zavzela kultna hrvaška skupina Psihomodo pop, ki letos praznuje že celih 35 let od njihove ustanovitve leta 1983. V tem obdobju so s svojim unikatnim zvokom, nazamenljivim vokalom frontmena Davorja Gobca in brezkompromisnimi nastopi osvajali področje bivše Jugoslavije, njihov hit »Ja volim samo sebe« pa je postal celo prva pesem s področja nekdanje skupne države, ki je bil predvajan na MTV.


 
Kot zadnja pa se posavskemu občinstvu letos predstavlja srbska zasedba S.A.R.S, ki jo zaznamuje širok razpon žanrov -  rock, reggae, ska in hip hop, v novejšem času pa tudi pop, opazni pa so tudi vplivi tradicionalne srbske glasbe. Organizatorji si seveda želijo karseda glasnega prepevanja večtisočglave množice, ki bo zagotovo vrhunec doživela ob izvedbi njihovega mega-hita »Lutka«.
 
»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick