Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Marjeta, Tržič

Vesela sem, da sem se lahko udeležila teka, super je bilo, odlična organizacija! :) Z veseljem se bom drugo leto zopet udeležila teka in zeeeelllo...
Vse izjave

Kozmus znova rekordnoPosavski zlati olimpijec Primož Kozmus tudi po koncu svoje sijajne kariere skrbi za uspešne športne zgodbe in polni svojo zbirko rekordov. Včeraj je na njegovem sedmem teku  v Brežicah na štirih različnih tekaških preizkušnjah brežiške ulice preizkusilo okrog 530 tekačev vseh generacij. S tem je njegov tek še okrepil sloves največje tekaške prireditve v Posavju, ki ga ohranja že od svoje prve izvedbe.

Tek je Primož pripravil v okviru tradicionalnega festivala »Brežice, moje mesto«, ki v teh dneh polni to obmejno posavsko mesto in z desettisoči obiskovalcev prerašča v enega boljših in večjih festivalov pri nas.

Poudarek njegove prireditve je po Kozmusovih besedah otroški tek, saj z organizacijo teka želi pritegniti k športu čim več mladih. Na netekmovalnem otroškem teku z Zdravkom Lidlom se je včeraj v dir navdušeno pognalo 270 malčkov do 12 let, kar je približno tretjino več kot pretekla leta. Družbo sta jim delala tudi Primož in Zdravko Lidl, ki sta poskrbela tudi za to, da so malčki okrog vratu prejeli zaslužene medalje.

Na krajši krožni ulični preizkušnji Term Čatež (3,3 km) je lansko zmago ponovil Robert Lendaro (AK Sevnica), ki je lani kljub rahli poškodbi postavil rekord na tej razdalji, letos pa je njegov čas znašal 10.55,6 minut. Robert je po zmagi povedal, da ne more brez brežiškega teka in da se ga je udeležil tudi letos, čeprav je še vedno poškodovan: »Prireditev je krasna, vzdušje in organizacija sta res pohvale vredna, se vidimo drugo leto.« Na drugo najvišjo stopničko teka Term Čatež je stopil Tomi Bajc s časom 11.44,4, tretji pa je bil Alojz Komljanc (11.54,5). Na isti razdalji je med predstavnici nežnejšega spola slavila Breda Škedelj (čas 12.05,7), ki je tudi že dobra poznavalka proge: »Nekoliko sem razočarana le nad mojim rezultatom, ki ga nisem uspela popraviti od lani, je pa to motivacija za prihodnje leto.« Druga je bila Ajda Slapšak s časom (12.48,2), tretja pa Polona Zevnik (čas 15.01,9).

Serijski zmagovalec Kozmusovih tekov na daljšem, 10-kilometrskem teku Boštjan Vimpolšek (34.13,1) je letos v žep pospravil že svojo četrto zmago: »Letos imam rahle zdravstvene težave, zato nisem uspel podreti rekorda proge, kar je bila moja letošnja želja. Vedno je lepo tekmovati v domačem okolju. Vse  čestitke organizatorjem in hvala mojim navijačem in Primožu z ekipo za odlično pripravljen tek. Drugo leto ciljam na svojo peto zmago!« Drugi najboljši na daljši preizkušnji - teku Ahac - je bil Gašper Ducman (37.30,4), tretji pa Peter Pavlovič (37.36,4).

Med dekleti je zmago teka Ahac domov odnesla Hanah Pevec (41.53,6). Hanah je prav tako pohvalila tek, ki se ga udeleži skoraj vsako leto, letos pa je dosegla tudi svoj osebni rekord na tej preizkušnji.  Za njo se je uvrstila Jerneja Kožar (42.16,4), tretja pa je bila Urška Lamovec (44.50,6).

Letošnja novost teka je bil poslovni tek trojk, v katerem so se pomerili predstavniki podjetij, ki so na ta način krepili ekipni duh ter tudi podprli prireditev. Zmagala je ekipa Q TECHNA pred PGE Krško in ekipo Flexovitalis. Najboljše ženska ekipa pa je bila ekipa Cvetličarne Harmonija.

Primož Kozmus je bil po novi uspešni izvedbi upravičeno nasmejan: »Letos se je vse »poklopilo« - vreme, sijajen program na čelu s koncertoma Jana Plestenjaka in skupine Prljavo kazalište, številni povratniki na tek ter mnogo novih tekačev. Presegli smo tudi meje in zabeležili več tekmovalcev iz sosednje Hrvaške, tretjina več tekačev – tako med otroki kot med odraslimi – pa nas je kljub temu presenetila. Dejstvo, da vsako leto srečujemo toliko istih obrazov, priča, da se je prireditev res prijela in da z ekipo delamo dobro. Letos smo razpisali tudi natečaj za najboljšo zgodbo teka, najbolj pa nas je navdušil mladi Leon Vahčič, ki je prav na dan teka praznoval svoj 7. rojstni dan. Njegova rojstnodnevna želja je bila praznovanje z družino in prijatelji ravno na teku. Teka se je namreč udeležil prav na vseh dosedanjih izvedbah, prvo leto še v vozičku. Leonu smo seveda skupaj z drugimi otroci voščili, mu zapeli in podarili simbolično darilo. Želimo si čim več takšnih in drugačnih lepih zgodb, ki nam dajejo motivacijo, da z organizacijo prireditve nadaljujemo. Se vidimo na osmem teku na naslednjem festivalu Brežice moje mesto 2018!«

 Rezultati: http://timing.bfit.si/images/stories/rezultati/2017/brezice2017/brezice%202017.htm

»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick