Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Jože, Zagorje ob Savi

Res lepa prireditev in odlična organizacija, se vidimo drugo leto......
Vse izjave

ŠESTI BREŽIŠKI TEK: PREMAGAJTE ŠAMPIONA



 
 
Brežice, 26. junij
 
Tudi letošnje poletje zlati olimpijec in najuspešnejši predstavnik slovenske atletske zgodovine Primož Kozmus otvarja športno. V soboto že šestič pripravlja brežiški tek s Primožem Kozmusom, ki že od svoje prve izvedbe velja za največjo tekaško prireditev v Posavju. Tokrat se bo na teku, ki poteka v okviru festivala »Brežice, moje mesto« pridružil tako najmlajšim tekačem, ki se jih vsako leto zbere več, kot tudi starejšim udeležencem teka, ki imajo tako ponovno svojevrstno možnost premagati šampiona.
 
OSVEŽENA TRASA, NOVO PRIZORIŠČE ZABAVE
Primož je tudi z letošnjimi pripravami na tek zadovoljen: »Trojica Občina Brežice, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter moje športno društvo je že upeljana in moram reči, da vse odlično funkcionira. S sodelovanjem sem zelo zadovoljen, prijave tekačev pa beležimo ponovno iz praktično celotne Slovenije – največji bazi domačinov se bodo pridružili številni tekači iz drugih krajev, na primer Celja, Maribora, Ljubljane, Kopra, Metlike, Črnomlja in tudi iz sosednje Hrvaške,« pravi Primož, ki se mu je lani pridružilo približno 400 tekačev. »Glede na napovedi nas čaka lepo poletno vreme, kar nam je gotovo v prid, rahlo osvežena je tudi trasa, razdalje pa ostajajo enake. Veseli pa me predvsem, da prireditev raste v celostnem smislu, saj je program festivala vsako leto bogatejši, glavno prizorišče koncertnega dogajanja pa se letos seli v bližino vodnega stolpa, simbola Brežic. Tekači, ki se radi vračajo na tek iz celotne Slovenije imajo vsako leto priložnost doživeti bogato ponudbo Brežic in Posavja, ki še posebej pride do izraza v času festivala,« je dodal posavski as. Brežice bodo prav v soboto doživele vrhunec festivala, saj se aktivnosti začenjajo že v jutranjih urah, po teku pa se bodo končale s koncertom slovenske »zvezde večera« Alyo in legendarnim Parnim Valjakom.. 
 
DOPOLDANSKO OTROŠKO RAJANJE, OKREPČITVE NA STREET FOOD TRŽNICI 
V sobotnih dopoldanskih urah bodo  ponovno imeli glavno besedo otroci na sobotnem otroškem dopoldnevu v mestnem parku na “Škratji čarovniji”. 
Popoldne se bo ponovno predstavila “Kuhna na ulci”; “street food” tržnica s kulinarično ponudbo, posebnostjo uličnih ponudb, ki v zadnjih letih doživlja pravi razcvet.  
 
ZVEZDE GLAVNEGA ODRA ALYA IN PARNI VALJAK
Po tem, ko so v preteklih letih Primožev tek z zabavo sklenili že številni zvezdniki domače in tuje estrade (npr. Gibonni, Tabu, Severina …), bodo zabave željni tudi letos po teku deležni prave glasbene poslastice. Občinstvu se bo najprej predstavila Alya, večkratna udeleženka EME in ena najbolj dinamičnih in atraktivnih slovenskih pevk. Za njo pa bodo oder zavzeli priljubljeni rokerji, legendarni Parni Valjak. Neutrudni glasbeniki osvajajo mlade in stare generacije že od leta 1975, v več kot 40 letih delovanja z nekajletno prekinitvijo pa so izdali več kot 20 albumov. Z svojimi hiti, kot so Sve još miriše na nju, Nedelja, Uhvati ritam, Dodji in Jesen u meni pa že tradicionalno na svojih koncertih nikogar ne pustijo ravnodušnega, in prepričani smo, da bo tako tudi v Brežicah.
»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick