Pošta
Zemljevid strani
Začetna stran
»
junij 2021
NAJVEČJA TEKAŠKA PRIREDITEV V POSAVJU!
 
Prijava na Brežiški tek s Primožem Kozmusom
Rezultati tekem
Novice in nasveti [arhiv objav]
Kaj pravijo udeleženci teka?
Klavdija, Maribor

Odlična organizacija, vzdušje, vreme,... BRAVO IN LE TAKO NAPREJ, PRIDEMO SPET!!!...
Vse izjave

2. Brežiški tek s Primožem znova uspešen!Brežice, 30.6.
Brežice so včeraj zaživele v športnem duhu. Na drugem brežiškem teku s Primožem Kozmusom so brežiške ulice kljub izjemni vročini napolnili tekači vseh generacij in poskrbeli za vnovično lepo tekaško prireditev v Posavju.
 
Najprej so progo preizkusili najmlajši, ki so se pomerili v teku  "Z Lučko v Terme Čatež" in ob dobri zabavi spoznavali športne užitke, zmagal pa je Tim Travnikar iz Bizeljskega.
 
Odrasli so tekmovali na dveh razdaljah: na teku Zavarovalnice Triglav (3,5 km) ter daljšem Marifit teku (10,5 km). 
Zmagovalec Marifit teka v absolutni kategoriji je bil Franci Menič z rezultatom  38:52,7, ki je po zmagi povedal »Na tem teku sem prvič in bom še prišel. Organizacijsko je vse potekalo gladko in upam, da se naslednjič zberemo še v večjem številu. Pogoji na teku so bili zaradi vročine izjemno težki, kar je žal botrovalo nesrečnemu dogodku, saj je vodilnega po dveh krogih, Vida Zevnika, premagala vročina. Privoščil sem mu zmago.«
 
V ženski kategoriji je bila na absolutni razdalji Marifit teka najboljša Nataša Aničič Zavašnik s časom 47:29,0. Tudi ona je bila prvič na Brežiškem teku s Primožem Kozmusom: »Sicer se ukvarjam tudi z maratonom, v brežiškem okolju pa tekmujem prvič. Vzdušje je bilo zelo prijetno, obiskovalci so ves čas navijali ob progi, pohvalila pa bi organizacijo tekmovanja, tekmovanje je bilo res odlično pripravljeno.«
 
Na teku Zavarovalnice Triglav sta zmagi odnesla lanski zmagovalec Klemen Lendaro v moški kategoriji (12:21,4) ter Mateja Tomič med ženskami (15:27,7). 
 
Prireditev je bila del programa prireditve "Brežice, moje mesto", ki je po teku vključevala tudi koncert skupine TABU ter raperja Zlatka, tako da se je športno obarvan večer prevesil v zabavno noč.
 
Prireditev je letos sicer potekala v odsotnosti olimpijskega prvaka Kozmusa, ki je za udeležence pesti stiskal na pripravah v češkem Nymburku, kjer se intenzivno pripravlja na največje športno tekmovanje. Tekače je pozdravil preko velikega ekrana: "Žal mi je, da danes ne morem biti z vami. Situacija je pač takšna, da imajo letos prednost olimpijske igre. Želim vam uspešen tek, veliko osebnih rekordov in dobro zabavo, jaz pa bom  danes za vas navijal v Nymburku, tako kot upam, da boste vi navijali zame na OI." 
 
»
Sponzorji
Fundacija za šport
Lidl
Triglav
Gen
Organizatorji
MC Brežice
Obcina Brežice
Športno društvo primož kozmus
Program sofinancira
stran je izdelal GoClick